Region Skåne

Region Skåne

Region Skåne ansvarar för vården i Skåne och har även ansvar för utvecklingen av näringsliv, kommunikationer och kultur.

Läs mer om Kondomhandboken på HD

Region Skåne driver ett projekt för att öka kunskapen om kondomer och säkrare sex bland personal som möter ungdomar och unga vuxna. En del av projektet har varit att arbeta fram en handbok, som fick namnet Kondomhandboken.

Bokens författare Ida Hall och Daniel Foxhage gav MacNeale ett stort förtroende i formgivningsarbetet av handboken. Det var dock viktigt att boken blev så konkret och praktisk som möjligt. Bilderna skulle vara tydliga och pedagogiska.

Vi måste avslöja att kondomerna var ganska svåra att fotografera. Detta i sig krävde en hel del kreativitet.
 Det var också viktigt att hitta rätt bokformat, ett format som inte kändes allt för påträngande och som samtidigt visade kondomerna och andra hjälpmedel på ett tydligt sätt.

Kondomhandboken har distribuerats över hela landet och uppdragsgivarna är mycket nöjda med resultatet. Boken har även fått ett mycket positivt mottagande ute i de olika verksamheterna runt om i landet. Kondomhandboken blev dessutom nominerad till Svenska Publishing-priset 2014.

Relaterade projekt